Αποστολή δενδρυλλίων ελιάς σε όλη την Ελλάδα

Στα Φυτώρια Ελιάς Βερτούδος θα βρείτε την καλύτερη ποικιλία Κορωνέικης ελιάς στις καλύτερες τιμές. Αποστολή δενδρυλλίων ελιάς σε όλη την Ελλάδα.

Παραγγελία
1

Η Καλλιέργεια Της Ελιάς

Η Ελλάδα είναι το ιδανικό μέρος για την ανάπτυξη της ελιάς. Το κλίμα, το έδαφος, ευνοούν την καλλιέργεια της ελιάς. Η ελιά είναι δένδρο με λίγες απαιτήσεις και πολύ προσαρμοστικό. Η ποικιλία Κορωνέικη, ευδοκιμεί στις ξηροφυτικές συνθήκες της Μάνης και η Λιανολιά στην υπερβολική υγρασία του εδάφους της Κέρκυρας. Παρόλα αυτά, μελέτες έδειξαν ότι το δένδρο πεινά και διψά καθόλη την διάρκεια της ζωής του.

Η ρίζα της ελιάς δεν πάει βαθειά. Σταματά εκεί που μπορεί να αναπνέει. Το φύλλωμά της είναι πλούσιο, πράγμα που την βοηθά για μια ισχυρή φωτοσύνθεση. Πίνει νερό από το έδαφος και την υγρασία της ατμόσφαιρας.

Η φροντίδα που πρέπει να δίνουμε για την καλλιέργεια της ελιάς είναι: η καλλιέργεια του εδάφους, η μέτρια άρδευση, η λίπανση, το κλάδεμα, η καταπολέμηση των ασθενειών και η συγκομιδή. Το πρώτο βήμα λοιπόν είναι το έδαφος. Η ελεγχόμενη λίπανση με οργανικά υλικά, κοπριά, κομπόστ, θεϊκό κάλλιο-μαγνήσιο, ιχνοστοιχεία, το άζωτο και ο άνθρακας που προέρχονται από τον κύκλο ζωής των άλλων φυτών και ζώων. Όσο πιο κοντά στις ρίζες γίνεται η λίπανση τόσο καλλίτερα για το δένδρο.

Το κλάδεμα παίζει σπουδαίο ρόλο στη ζωή, την ανάπτυξη και την παραγωγή του δένδρου. Η ελιά δίνει πολλούς νέους βλαστούς και έχει μεγάλη ανανεωτική ικανότητα. Αγαπά το φως, πράγμα που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά το κλάδεμα. Βλαστίζει την άνοιξη. Οι νέοι βλαστοί θα καρπίσουν τον μεθεπόμενο χρόνο.

Ο κλαδευτής ανανεώνει τους κλάδους, απομακρύνοντας τους παλιούς και δίνοντας τη δυνατότητα στο δένδρο να βλαστίσει εκ νέου. Πρέπει να επισημάνουμε ότι κάθε ποικιλία ελιάς χρήζει διαφορετικού κλαδέματος. Με το κλάδεμα μπορούμε να διαμορφώσουμε το σχήμα της ελιάς και να ρυθμίσουμε τη βλάστηση και την καρποφορία της.
Η ελιά χρειάζεται ακόμη προστασία από τα έντομα, μερικά από τα οποία είναι ιδιαίτερα επιβλαβή, όπως ο δάκος, τους μύκητες και άλλες αρρώστιες. Αυτά καταπολεμιούνται με τα φυτοφάρμακα που επιτρέπονται σε κάθε καλλιέργεια.

Η συγκομιδή της ελιάς πρέπει να θεωρείτε και αυτή ως βασική καλλιεργητική φροντίδα. Μαζεύοντας τον καρπό της φετινής σοδειάς, προετοιμάζουμε την επόμενη. Εάν μαζέψουμε τις ελιές σωστά, προφυλάσσουμε τα βλαστάρια που θα καρπίσουν την επόμενη χρονιά.

Οδηγίες Για Ολοκληρωμένη Καλλιέργεια της Ελιάς

Οδηγίες για ολοκληρωμένη παραγωγή Ελιάς by PsWebSolutionnet